Преглед на кола преди покупка

Предлагаме цялостен преглед, автодиагностика и пълна проверка на техническото, визуалното и интериорното състояние преди покупка на кола.

Доверете се на дългогодишния ни опит!

При нас работят високо квалифицирани механици специализирани в диагностициране и проверка на автомобили.

Защо да изберете точно нас?

Ние от екипа на preglednakola.com извършваме прегледи и огледи на автомобили преди закупуването им, а при нас работят опитни автомонтьори, които гарантира, бърз, качествен и експертен преглед на колата, при това на най-изгодните за вас цени за столицата и цялата страна.
Предлагаме цялостен преглед на място в гр. София
Работим с професионална диагностична апаратура с най-новите софтуери
Разполагаме с професиоанална сонда за проверка на купето за удари, кит, корозия. 
Цялостна проверка на двигател, скорости, окачване, съединител, дпф, егр, дюзи, турбина
Проверка на реални километри

Свържете се с нас бързо и лесно:

Може да използвате бутоните за директна връзка с нас чрез Телефон, Viber, Whatsapp, Messenger

Каква е процедурата

Всичко с нас е лесно, бързо и професионално!

Обаждате ни се

Разбираме се за час и ден за оглед на автомобила

Идваме на адреса и правим пълна проверка на автомобила

Получавате цялостна информация относно моментното цялостно състояние на автомобила

Етапи на прегледа на колата

Преглед и проверка на двигателя

Преглед на двигателя

При пълен преглед на двигателя, се включва запалването му докато е студен и се следят стойностите по време на ход. Проверяват се газове и сажди от ауспуха, както и масло и антифриз, а и за проблеми в главата на двигателя.
На преглед се подлагат и датчиците, водната помпа, маркучите на въздушните потоци, свещите, горивната, смукателната и изпускателната система.
Спирачната система е много важна и трябва да е перфектна, затова се проверяват спирачките за корозиране или блокаж, както и дисковете за деформации и течове на спирачна течност.

Преглед на скоростната кутия, съединител и маховик

Прави се проверка на скоростна кутия, демпферен маховик и съединител, като се следи за приплъзване износеност на съединитела, хъркане на синхронизаторите при превключване на скоростите, как се сменят скоростите и дали има проблеми при превключване на различните предавки. Специално внимание се отделя на дизеловите коли и на техния демпферен маховик дали има чукания, шумове и признаци и нужда от подмяна защото цената му е доста висока за повечето марки и модели коли. Правим проверка отдолу дали има течове от скоростната кутия защото ако има наличен теч от семеринг на скоростна кутия смяната е скъпа като труд и части.
Преглед на скоростна кутия
проверка на ходовата част

Преглед на ходова част

Окачването е важен компонент относно сигурността на пътя, затова проверяваме маншоните, шарнирите, амортисьорите, накрайниците, болтовете, тампоните и втулките. Проверката включва още външни и вътрешни карета, амортисьори и гуми, следи от удари и усуквания по предния и задния мост както и нарушаване целостта на предните и задни греди и бомбета. Проверяваме също така и за корозия по всички компоненти отдолу и шасито.

Проверка на боята и купето за удари и кит

Преминаваме и през цялостната проверка и обследване на купето. Всеки един детайл се проверява детайлно със специален уред сонарна сонда на водеща професионална немска марка най-добрата за момента на пазара. с нея се разбира какво се случва под боята, наличие и дебелина на кит, имала ли е удари и корозия. След което проверяваме фугите на всеки детайл дали имат разминаване, отваряне или затваряне в елементите. Проверяваме прозорците дали са подменяни както и вътре колонките, панелите и праговете. Всичко това е от съществено значение защото е много неприятно ако се закупи удрян и правен автомобил които в последствие може да създаде хиляди проблеми от пукане на кита, корозия, падане на боята и лака, пълнене на купето с вода и влизане на влага. 
проверка на боята за кит и удари
Компютърна автодиагностика на място в гр. София

Компютърна автодиагностика

Автомобила се закача на професионална компютърна диагностика от най-ново поколение. Имаме за всяка кола кабели и софтуер чрез който се прочитат всички данни и стойности. Прави се проверка на двигателя следят се живи данни и стойности дали са в норми, проверява се климатичната система, боди компютъра, електрическата система, всичките екстри, фарове, стопове, Проверяват се дюзите и техните корекции, турбината налягане и сензори, ДПФ, ЕГР, Фап, Катализатори, ламбда сондите, температурните сензори, сензорите на маслото, налягане на рейла, помпите за високо и ниско налягане, автоматична скоростна кутия, проверка на реални километри (ако позволява автомобила)и всички други компоненти.

Проверка на спирачната система

Правим пълна проверка на спирачната система която е една от най-важните компоненти в автомобила относно безопасността ви. Почваме с проверка за течове по системата и състояние на спирачните тръбички. След което проверяваме състоянието на дисковете дали имат ръбове, корозия и цялостното им състояние. Проверяваме на колко процента са износени накладките. С помощта на диагнсотиката проверяваме ABS системата и всички сензори на колелата дали са изправни.
Преглед на ходова част
Проверка на гуми

Проверка състоянието на гумите

Проверяваме какво е състоянието на предните и задни гуми посредством грайферомер измерваме колко са износени и дали са еднакво износени в вътрешната и външната страна. Ако има разлика означава, че колата трябва да премине през стенд. В България минималната допустима дебелина на граифера е 4мм.  Важен фактор е и годината на производство ако е по-стара от 4 години независимо колко мм грайфер има е добре да се подмени. Гледаме и класа и производителя като марка и модел. 

Проверка на интериора

Прави се цялостна проверка на състоянието на екстериора. Започваме с проверка за пре-тапицирани или маскирани и боядисвани елементи: волан, маншон на скоростен лост, топка на скоростния лост, седалки, барче. След което детайлно оглеждаме мокета за влага и скъсано, проверява се тавана в какво състояние е и дали не е увиснал. Проверява се дали всички инспекционни лампи на таблото светят, стерео уредбата в какво състояние, ел.стъкла и ел.огледалата дали функционират правилно. Проверяват се всички копчета дали не са боядисвани и правени и дали функционират. По интериора се разбира как се е грижил предишния собственик и дали е пазена и експлоатирана внимателно колата. 
Проверка на целия интериор

Няколко съвета

Винаги може да разчитате на нас при избора и проверка на кола преди покупка.

Потърсете професионално мнение

В един момент всеки от нас решава да смени колата и тръгва да търси нова в автосалон, втора ръка в някоя автокъща или пък иска да купи директно от собственик.
За да сте сигурни, че автомобилът няма скрити дефекти или проблеми с окачване, скорости, двигател или ламарини – от удар, дефект или корозия, най-добре да потърси услугите на квалифициран консултант по огледите.

Не се доверявайте

Не се доверявайте сляпо на хубави приказки, хвалби и омайни думи. Всеки търговец е с голям опит в търговията и знае как да ви успи и продаде стоката си! Затова се застраховайте и направете проверка с техническо лице ето какво ви предлагаме ние: 
Огледът се прави на място след заявка от вас и включва визуалният преглед на колата отвън и отвътре, техническият преглед, проверката на сервизната и застрахователната история.
Правим пълен оглед на колата – окачването, ходовата част, двигателя, спирачната течност, хидравличната течност и антифриза.
Ние ви пестим скъпи ремонти и ходене по сервизи!
С наша помощ, вие може спокойно да инвестирате в покупката на кола, като си спестите скъпи последващи ремонти и ходене по сервизи.
Освен това нашият оглед на място ви спестява и ходенето до автосервиз, защото наш техник ще ви даде експертна оценка на автомобила на посочения от вас адрес.

Купувайте внимателно и се посъветвайте преди сделката

Всяка проверка и оглед на кола е комплексна задача, към която нашият екип от експерти и автомонтьори подхожда много професионално и отговорно.

Ние си върши всеки път работата така, че щом с нашето съдействие закупите автомобил, да бъдете сигурни в него и да няма неприятни изненади, скъпи последващи ремонти и разкарване по сервизите.

Работим с една от най-модерните техники в цялата страна, както и с доказани специалисти от бранша в екипа си, като в същото време се стремим да предлагаме на клиента качествена и навременна услуга, при това на конкурентни цени, които са по всеки джоб.

При прегледа на колата, която искате да закупите, ние ще ви окажем пълно съдействие и ще ви посъветваме по всяко нещо, което ви интересува в тази насока.

Извън това в нашия специализиран сайт ще намерите още много информация, факти и насоки при избора и купуването на автомобил, както и от какво трябва да се пазите и какъв модел или марка кола да изберете според джоба си, нуждите си и желанията си.

В никакъв случай не се втурвайте да купувате на сляпо първата кола, която ви хване окото, само защото била от модерна марка, изглежда измита и лъскава или просто някой приятел ви е препоръчал да се спрете на такава.

Веднага потърсете нашите професионални услуги на интернет адрес preglednakola.com, за да избегнете излишните рискове, разочарования и финансови загуби.

Покупката на нов автомобил винаги е събитие за едно домакинство, затова не го превръщайте във фиаско, като се предоверите на някой недобросъвестен търговец или просто на външния вид на автомобила. Подходете рационално, разумно и хладнокръвно и внимателно изберете най-доброто за вас и за семейството ви, при това с помощта на нашите експерти, които са едни от най-добрите в бранша за страната.

Прегледът на коли преди покупка е наша работа и ние сме перфектни в нея, затова и в последните години имаме множество доволни реални клиенти, които често ни търсят при всеки следващ подобен ход в живота си.

Преглед на кола преди покупка

Преглед на кола преди покупка е услуга създадена за хора искащи да се сдобият с автомобил втора употреба и той да е в добро състояние. За целта ние имам специализиран екип от механици с дългогодишен опит в диагностицирането и техническа проверка на автомобил. Доверете се на опита!
Контакти
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram