Ей сега ще ви покажем...
Авто

Най-добрите коли на 2019 според Джереми Кларксън

Най-добрите коли на 2019 според Джереми Кларксън

Джеръми Кларксън е легенда в света на автомобилната журналистика. Той превръща автомобилното шоу Top Gear в мегапопулярно (то официално е гледано от 350 милиона души, а неофициално – дори повече), а също така e първият човек в историята, който стига до магнитния полюс на Земята на лек автомобил.

Днес Кларксън редовно пише за The Sunday Times, където говори за колите, които е трябвало да кара.

Представяме ви списък на най-добрите автомобили за 2019 година според Джеръми Кларксън.

10. Suzuki Jimny

Suzuki Jimny

Въпреки че SUV-ът на Suzuki има проблеми с контрола и спирачният му път е по-дълъг от Трансибирската железопътна линия, всичко това е повече от изкупено от едно качество – високопроходимостта.

Карането на Suzuki Jimny по горите предизвиква само удоволствие. Няма шега, от една част рамка, пружинно окачване и лети джанти. Въпреки че, както казва Кларксън, само мазохист може да се наслади на шофирането на Suzuki Jimny.

9. Renault Megane RS Trophy

Renault Megane RS Trophy

Говорейки за този модел, известният британски журналист не се поколеба в изразите. Според него, шофирането на Renault Megane RS Trophy е като да се возиш във влакче на ужасите, след като си се натъпкал с LSD.

Не е ясно точно къде Кларксън е получи толкова ярко изживяване. Достатъчно е да се каже, че хечбекът с предно предаване на Renault е новият рекордьор на обиколка в Nurburgring. Колата изминава разстоянието от 20,6 км на тази състезателна писта за малко повече от 7 минути.

Разбира се, говорим за силно модифицирана версия на колата (например тя е олекотена със 130 кг за скорост). А масовата версия, която ще намерите в шоурумите, има шестстепенна скоростна кутия, 1.8-литров двигател с 300 к.с.

8. Range Rover Velar SV Autobiography

Range Rover Velar SV Autobiography

В този всъдеход инженерите на компанията са успяли да настанят истинската „осмица“. Колата ускорява до 100 км за 4,5 секунди.
Според Кларксън, моделът се оказа толкова успешен, че рационалната част от мозъка на водача е напълно изключва. Между другото, това е ексклузивен автомобил, който ще се продава само една година. Хайде, побързайте!

7. Peugeot Rifter GT Line

Peugeot Rifter GT Line

Джеръми е приятно изненадан от компактния миниван Peugeot, въпреки че първоначално има по-низко мнение за автомобила на новата платформа. Въпреки това, тест драйвът завъртя всичко на 180 ° – семейната кола се оказа много сполучлива.

На първо място Кларксън харесва окачването, което е толкова добро, че водачът дори не усеща дупките по пътя. Сред другите силни страни на модела британският водещ нарежда простотата и лекота на управление и малъкия радиус на завиване, дори въпреки дължината на междуосието (4400 и 4750 мм).

6. Mercedes-AMG A35 4Matic

Mercedes-AMG A35 4Matic

Не само автомобили, способни да вдигат скорост над 300 км/ч, участват в личната класация на журналиста. Кларксън е всеяден и се радва да разглежда различни автомобили.

Включително и най-евтините автомобили на AMG – Mercedes-AMG A35 4Matic. Този седан със задвижване на всички колела във външния си вид по-скоро прилича на автомобил за средния клас, отколкото на спортна кола. А пък и мощността му е по-ниска от типичните спортни коли (под капака има двулитров четирицилиндров двигател с мощност до 306 к.с.). Въпреки това, както пише Джеръми, Mercedes-AMG A35 4Matic показа класа на пътя: той се движи толкова бързо, че „звездите профучаваха със светлинна скорост.“

5. Ford Mustang V8 GT Convertible

Ford Mustang V8 GT Convertible

Тази кола има две конфигурации и две каросерии – купе и кабриолет. И в двата случая има мощна петлитрова „осмица“ на 421 коня и с въртящ момент 530 Нм. И двете могат да се похвалят с отлично управление.

Форд успява да се отърве от вековната болест на Мустанг – занасянето на задницата. Да, окачването не много прекалено меко, но пък можете да сменяте усилието на волана.

4. Ferrari 488 Pista

Ferrari 488 PistaFerrari 488 Pista

Тук Кларксън и класацията Motor Awards 2019 се представят в унисон: Джеръми определи осемцилиндровото Ferrari 488 Pista с 711 коня като един от най-добрите автомобили, а шоуто му присъди титлата за най-добър суперкар.

Кларксън в описанията енергично изразява възторга си: статията му е пълна с изрази като „ракета на пътя“, „вълнуващо“, „трепач“, „красиво“ и т.н. Ferrari 488 Pista дори го накара да промени решението си преди много години никога да не купува суперкар от среден клас.

3. Bentley Continental GT V8

Bentley Continental GT V8

Въпреки че компанията Bentley се асоциира с луксозните автомобили, Джеръми й присъжда титлата за най-добрата „народна кола“.

Какво е „народна кола“ според Кларксън? Това е четирилитров осемцилиндров двигател с мощност 542 к.с. Смята се, че това е един от най-мощните двигатели в историята на Bentley. Не знаем за вас, но Джеръми и аз харесваме такива коли! Вярно е, че в нашите реалности е трудно да ги наречем „народни“ …

2. Audi R8 V10 Performance Quattro

Audi R8 V10 Performance Quattro

Скорост, маневреност и отзивчивост – това са трите качества на новия автомобил от Audi, който зарадва Кларксън. Както казва бившият лидер на Top Gear, този автомобил е олицетворение на суперкар.

Точно такъв трябва да е спортният автомобил: да поглъща километри като спагети, да ръмжи с мотора си, така че всички веднага да чуят кой идва и да не ги интересува колко процента вредни вещества излизат от ауспуха. Като цяло колата е много „кларксънова“, той обича такива возила – агресивно ръмжащ двигател V10 и цена под 200 хиляди долара.

1. Alfa Romeo Stelvio Quadrifoglio

Alfa Romeo Stelvio Quadrifoglio

Изглежда, че Апокалипсисът вече е настъпил и адът е замръзнал, защото една от най-добрите коли за 2019 г. според Кларксън е … кросоувър. Това е изненадващо, като се има предвид неговата антипатия към този клас автомобили.

Alfa Romeo Stelvio Quadrifoglio – е единственият кросоувър, който получава двигателя директно от Ferrari. Като цяло този първи опит за офроуд автомобили на Alfa Romeo е изключително успешен: двигател с мощност 505 коня. а. и ускорение до 100 км/ч само за 3,8 с.

А освен това този автомобил има и състезателен режим Race. Като го включите, можете да накарате „железния кон“ да полудее и да се насладите на неговата скорост и маневреност. Инженерите на компанията казват, че осемстепенната автоматична скоростна кутия сменя предавките за около 150 милисекунди.

 

Оценете статията ни:

Средна оценка:

Още няма оценки. Бъди първи

Избрани статии
Най-богатите страни в света 2023
Най-добрите домашни рутери 2023
Какъв телефон да си купя?